Druktechnieken

 

FULL-COLOUR DTG

DTG-printing, beter bekend als Direct To Garment, met andere woorden rechtstreeks op textiel printen is een van de nieuwste druktechnieken. Met DTG is het mogelijk om afbeeldingen of logo’s in hoge resolutie rechtstreeks full-colour op het textiel te printen,

DTG-printing

Wat is Direct To Garment?

DTG-printing is 1 van de nieuwste druktechnieken. Met DTG is het mogelijk om afbeeldingen of logo’s in hoge resolutie rechtstreeks full-colour op het textiel te printen, hierdoor zijn de mogelijkheden onbeperkt. Een DTG printer is eigenlijk te vergelijken met een aangepaste inkjet printer specifiek om op textiel te printen.
Voordat er op het textiel geprint kan worden moet het eerst behandeld worden met pre-treatment. Met pre-treatment wordt er speciale vloeistof aangebracht op het textiel, deze coating zorgt ervoor dat de inkt op het textiel blijft zitten.

De vloeistof wordt aangebracht door middel van een speciaal hiervoor bestemde machine.
Na de pre-treatment is het tijd om te printen, dit duurt vaak enkele minuten. De tijd hangt af van meerdere factoren. Bij donker textiel wordt er eerst een witte onderlaag geprint om een mooie print te garanderen, hierdoor kan het met donker textiel langer duren dan met wit textiel.

Interesse?

Wij helpen je graag verder!

Druktechniek

Voordelen van DTG

Kleine oplages

DTG-printing kan al vanaf 1 stuks.

Full-colour

Met DTG-printing is het mogelijk om hoge kwaliteit afbeeldingen en logo’s met kleurverlopen full-colour op textiel te printen.

Op licht en donker textiel

Met DTG-printing kan je zowel op licht als op donker textiel printen, op donker textiel brengt de printer eerst een witte onderlaag aan.

Ontwerp

Aanleveren als:

Lees hier meer over onze aanleverspecificaties.

Merken

Onze favoriete merken

Jouw merk, logo, tekst of design op textiel en meer…

Wij hebben een ruim assortiment aan kleding en accessoires, zodat er voor ieder wat wils is. Zo bieden wij collecties van o.a. Stanley/Stella, Build Your Brand, B&C en nog veel meer aan.